Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 23-án kezdődött 48. héten. A kiemelt ellenőrzési témakört továbbra is a katás szerződések vizsgálata jelenti.

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében - olvasható az Üzletem.hu ebben a témában készült összefoglalójában.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 11-étől év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 23. és 29. között

 • hétfőn Pécsett a Csontváry utcai üzleteket,
 • kedden szintén Pécsett a Hungária úti használtcikk kereskedőket,
 • csütörtökön pedig Komlón, a piacon értékesítőket

ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Békés megye

November 16. és 29. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei virágárusokat, valamint a vitaminokat, gyógynövényeket és táplálék-kiegészítőket árusító üzleteket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 23. és 25. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését a virág- és ajándékárusoknál.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 25-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás cégtáblája a VIII. kerületi Delej utca 20-banForrás: MTI/Róka László

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a mobiltelefon- és játékkereskedő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a szolgáltató szektorban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 23. és 27. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 23. és 27. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 23. hétfő: Pásztói járás
 • november 24. kedd: Salgótarjáni járás
 • november 25. szerda: Balassagyarmati járás
 • november 26. csütörtök: Rétsági járás
 • november 27. péntek: Szécsényi járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelületeFotó: Szabó Gábor - Origo

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47–48. héten ellenőrzi azokat a vállalkozásokat, ahol a foglalkoztatottak bejelentései és a járulékbevallások nem egyeznek, valamint az építőipari vállalkozásokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 48. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.

 • november 23. hétfő: Vásárosnamény
 • november 24. kedd: Mátészalka, Győrtelek
 • november 25. szerda: Tiszadob, Tiszavasvári
 • november 26. csütörtök: Nyírbátor, Nyírgyulaj
 • november 27. péntek: Nyíregyháza

A NAV munkatársai vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 23. és december 4. között az édesség- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • november 23. hétfő: Szekszárd
 • november 24. kedd: Dombóvár
 • november 25. szerda: Szedres, Kajdacs
 • november 26. csütörtök: Dunaföldvár
 • november 27. péntek: Bonyhád