Az indiai tömegközlekedés már a pandémia előtt sem a megbízhatóságáról és kényelméről volt híres, azonban most a járvány miatt teljesen le is állt. Ennek eredményeként az ország lakosai megrohamozták az alternatív közlekedési megoldásokat, vagyis egyre többen kezdtek el használt autókat vásárolni.

Az indiai autóvásárlási roham egyik legnagyobb nyertese a Cars24 Services lett, amely székhelye Gurgaon városában található. A járvány hatására viszont valósággal beindult az üzlet és a cég becsült értéke már meghaladja az egymilliárd dollárt, vagyis elérte az unikornis kategóriát.

A Cars24 a héten fogja bejelenteni azt a korábbi értesülést is, hogy az orosz születésű milliárdos Yuri Milner cége, a DST Global 250 millió dolláros tőkeinjekciót hajt végre a használtautó-eladással foglalkozó startupba. Ez az összeg hatalmas jelentőséggel bír az 5 éve működő vállalat életében,

mivel egyből megduplázza az eddig gyűjtött pénz mennyiségét.

IllusztrációForrás: AFP/The Times of India/Bennett, Coleman & Co. Ltd 2019/Syed Asif

A Cars24 alapítója Vikram Chopra pályafutását a Sequoia Capital befektetési alapkezelőnél kezdte, majd amikor nem tudta eladni használt gépkocsiját úgy döntött, hogy erre a célra létrehoz egy külön platformot. Persze a világ fejlett részein ez egy nagyon jövedelmező üzletág már régóta, az 1,3 milliárd lakosú Indiában viszont 2015-ig senkinek nem jutott eszébe.