Bezártak egy horrorpékséget, még az ellenőrök is elborzadtak a látványtól - videó

Vágólapra másolva!
Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzem működését november közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nébih.
Vágólapra másolva!

A hivatal szakemberei a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sütőipari üzemében, azaz a "csongrádi kenyérgyárban" az ellenőrzés során többek között penészes helyiségeket, eszközöket, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak.

Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsáló jelenlétét is észlelték.


A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni - tették hozzá.

Forrás: Nébih video

Az ellenőrzés során megközelítőleg 600 kilogramm, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei,

azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A Nébih által közzétett videó:

A sütőüzem kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítását követően folytathatja tevékenységét, amelynek - ismételt helyszíni ellenőrzésen alapuló - engedélyezése folyamatban van - írta a Nébih.