Visszahívást jelentett be a Tesla

Tesla, logó, autó
A view of a Tesla logo during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. (Elecktrek)—Tesla’s next factory is going to be in Austin, Texas and it’s going to happen quickly. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Tesla 9500 Model X és Model Y autót hív vissza, nem megfelelően rögzített tető és kormánycsavarok miatt. 
Vágólapra másolva!

A visszahívás egyfelől 9136 Model X-et érint a 2016-os modellévből - írja a Daily Mail. Az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója mindehhez hozzáteszi, hogy emellett visszahívnak 401 Model Y-t is, amelyeket az idei évben szereltek össze az egyesült államokbeli Palo Alto-i üzemük gyártósorain.

A Teslának nincs tudomása arról, hogy a visszahívott autók közül bármelyik is balesetet okozott volna.

Idén nem ez az első alkalom egyébként, hogy visszahívják a már értékesített járműveiket, hiszen októberben közel 50 ezer Model S és Model X autót hívtak vissza Kínában hibás felfüggesztés miatt.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

A Consumer Reports éves megbízhatósági felmérésében a Tesla Model S-re, Model Y-ra és Model X-re is átlagon aluli megbízhatósági értékelést adott, amit a felfüggesztés és a vezérlő számítógép problémáira hivatkozva hozott meg.