Az Amazon összesen félmilliárd dollárnyi év végi jutalmat és bónuszt oszt ki a dolgozóinak. Ennek döntő részét pedig az első vonalban dolgozó alkalmazottak kapják.

Egyszeri bónuszt fizet az Amazon az első vonalban dolgozó alkalmazottainak, ahogy a kiskereskedelmi szektor közeledik az ünnepi csúcsidőszakhoz – idézi a CNBC a vállalat bejelentését.

Az Amazon kiskereskedelmi részlegének alelnöke, Dave Clark közölte, azok a dolgozók, akik december 1. és 31. között alkalmazásban álltak, 300 dolláros bónuszt kapnak.

A részmunkaidős dolgozók emellett 150 dolláros bónuszban részesülnek.

Összességében az Amazon több mint 500 millió dollárt költ el egyszeri ünnepi juttatásokra. Idén júniusban a vállalat szintén 500 millió dollárt fizetett ki bónuszként azoknak a dolgozóknak, akik az első vonalban álltak a koronavírus-járvány közepette.

Jelentős bónuszokat fizet ki az AmazonForrás: AFP/Philippe Huguen

Mindazonáltal az Amazon megítélése igencsak kettős volt az elmúlt hónapokban. Egyfelől a vállalat március óta több milliárd dollárt költött el a járvánnyal összefüggő beruházásokra, beleértve a béremeléseket, a védőeszközök beszerzését, valamint tesztelési létesítmények kiépítését.

Ezzel párhuzamosan viszont a raktári dolgozók többször is kifejezték aggodalmaikat azzal kapcsolatban, hogy továbbra is komoly veszélynek vannak kitéve a munkahelyükön.

Az Amazon eközben számos új dolgozót vett fel az idei évben, hogy hatékonyan teljesíthessék a megrendeléseket. A menedzsment úgy véli, hogy a béremelések és a túlóra után járó juttatások megemelése segítik a kereslet kielégítését.

Más nagy amerikai kereskedelmi láncok, mint a Walmart és a Target, szintén fizetnek bónuszokat a dolgozóiknak, ahogy elkezd felfutni a karácsonyi vásárlási szezon.