Elképesztő összegbe kerül majd a világ legdrágább hamburgere

hamburger the selection bistro étterem budapest
Vágólapra másolva!
A híres Michelin-csillagos brit séf, Gordon Ramsay, új éttermet nyit Londonban, ahol hamburgereket kínálnak majd, ám aki megkóstolná, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia.
Vágólapra másolva!

A "Gordon Ramsay Burger" nevű éttermet a fényűző Harrods áruházon belül alakítják ki, és a napokban, december 4-én nyílik meg - írja a Magyar Mezőgazdaság. Ahogy a neve is mutatja, a hamburgerek lesznek az étterem különlegességei.

Az igazi ínyencség wagyu marhahús bélszínnel készült hamburger lesz, benne szarvasgombás pecorino sajt, vargányás majonéz és fekete szarvasgomba is található majd.

Mivel a wagyu marhabélszínt a világon a legjobb minőségűnek tartják, ezért a legdrágább, és ez a hamburger árán is meglátszik, hiszen 80 fontért, azaz körülbelül 32.000 forintért lehet rendelni.

Ezzel méltán pályázhat a világ legdrágább hamburgere címre.

Emellett szerepel majd az étlapon egy homár és garnélarák hamburger is, zöldfűszeres aioli mártással és pácolt zöldségekkel, 42 fontért, azaz mintegy 17.000 forintért.

Illusztráció Forrás: The Selection Bistro

Aki olcsóbban szeretné megúszni az étteremlátogatást, annak kínálnak 9000 forintnak megfelelő összegért „amerikai hamburgert", amely marhahúspogácsát, amerikai sajtot, salátát, paradicsomot, savanyúságot, lilahagymát tartalmaz.

Csak kesztyűvel és védőszemüveggel ehető csípős hamburgert dobtak piacra

Sokan szeretik a csípős ételeket, de most valószínűleg megszületett a csípős íz iránt rajongók legnagyobb kihívása, mégpedig Ausztráliában. Vannak, akik csak a pikáns dolgokat szeretik. Ők arról ismerhetők fel, hogy mindig hordanak egy üveg chilit maguknál. De annak a hamburgernek az elfogyasztása, amelyet egy ausztrál étteremlánc, a Burger Urge kínál, még valószínűleg a számukra is igazi kihívást jelent.

Ugyanennyiért lehet rendelni egy „Cheeky Dawg" névre hallgató hot dogot, amelybe marhahús „virslit" tesznek, és tormát, házi savanyúságot és zsázsát adnak hozzá.

Az árak még a Gordon Ramsay-rajongókat is megosztják,

főként azért, mert mindehhez külön kell megvenni a sültkrumplit 6 fontért.

Ám ezt is lehet fokozni, és aki egy kis extrát is szeretne, az választhat 9 fontért parmezános sültkrumplit aioli mártással és ketchuppal.