Megvették a magyar Aegont: mutatjuk, mire készüljenek az ügyfelek

Aegon Magyarország
Vágólapra másolva!
Az Aegon Magyarország a jövőben a régió legnagyobb biztosítótársasága, a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik. A tulajdonosváltás az Aegon ügyfeleit nem érinti, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ügyfélszerződései változatlan feltételekkel érvényesek. Az ügyfelek kiszolgálása és az új biztosítások értékesítése is az eddig megszokott rendben folytatódik.
Vágólapra másolva!

Az Aegon bejelentése szerint az Aegon Magyarország a jövőben a Vienna Insurance Group tagjaként folytatja munkáját, beleértve ebbe a biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát.

A tranzakció a Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban működő leányvállalatokat érinti.

Az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében.

„Ügyfeleink változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek. A tulajdonos személyének változása nem érinti az ügyfélkiszolgálási folyamatainkat, a minőségi követelményeinket és a partnerszerződéseinket sem. Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereinknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük" – hangsúlyozta Zatykó Péter, a társaság vezérigazgatója az Origónak küldött közleményben.

„Az ilyen tranzakciók egyik iparágban, például a bankok- vagy a közüzemi szolgáltatók esetében sem befolyásolják semmilyen módon az igénybe vehető szolgáltatások körét és az ügyfelek kiszolgálását. Ahogy a pénzintézetek adásvétele esetében változatlan a számlavezetés és a betétek kezelése, csak a név változik. Ez történik most is: az Aegon biztosításai ugyanúgy fizetnek, ahogyan eddig, új biztosításokat a megszokott ügyintézőnél lehet kötni, a megtakarítások érvényesek, mindössze, várhatóan 2021 második felében, a név változik meg" – tette hozzá a társaság első embere.

Aegon Magyarország épülete Budapesten Forrás: Wikimedia Commons/VinceB

Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás. "Elkötelezettségünk az ügyfeleink iránt változatlan. A hatósági engedélyezés megtörténtéig az Aegon neve sem változik. A hatósági engedélyezést és a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság" - emeli ki a közlemény.

Az Aegon az ügyfeleit a lehető legkorábban tájékoztatta, ahogy a nemzetközi tőzsdei szabályok erre lehetőséget biztosítottak.

A tulajdonosváltozás folyamatáról is folyamatosan tájékoztatni fogják a ügyfeleiket és partnereiket.

A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kimagasló színvonalú szolgáltatást kínál.