A Financial Times értesülései szerint a HSBC teljesen kivonulhat az amerikai kereskedelmi bankszektorból, miután nem sikerült javítaniuk a pénzügyi mutatóikon az elmúlt időszakban és minden lehetőségüket kimerítették már.

A HSBC már régóta szenved Észak-Amerikában, most viszont úgy tűnik a vezetőség megunta a patthelyzetet és készek elhagyni Amerikát több évnyi kemény próbálkozás és sikertelenség után. Sajtóértesülések szerint a menedzsment tagjai a következő néhány hétben mutatják majd be a kivonulással kapcsolatos terveket az igazgatóságnak.

IlluszrrációForrás: AFP/Laurel Chor

A vállalat még előző hónapban adott tájékoztatást arról, hogy megpróbálják 31 milliárd dollár alá csökkenteni a HSBC globális költségeit 2022-ig. A vállalat működési költségei 2019-ben meghaladták a 41 milliárd dollárt.

A bank akkor arról is beszámolt, hogy komoly strukturális átalakításokra lehet számítani az Egyesült Államokban, ahol már régóta nem képesek versenyezni a szektor legnagyobb bankjaival. Mindezen tényezők együttese állhat amögött, hogy a HSBC most az átalakítás helyett a kivonulást tervezi.