A HSBC kivonulhat az Egyesült Államokból

Hongkong, HSBC székház
The HSBC building is seen in the Central district of Hong Kong on August 2, 2019. - HSBC on August 5, 2019 said its Group Chief Executive John Flint had stepped down as the bank braces for geopolitical uncertainties. The announcement came as the banking giant reported pre-tax profit was up 15.8 percent at 12.4 billion USD for the first half of the year. (Photo by Laurel Chor / AFP)
Vágólapra másolva!
A Financial Times értesülései szerint a HSBC teljesen kivonulhat az amerikai kereskedelmi bankszektorból, miután nem sikerült javítaniuk a pénzügyi mutatóikon az elmúlt időszakban és minden lehetőségüket kimerítették már.
Vágólapra másolva!

A HSBC már régóta szenved Észak-Amerikában, most viszont úgy tűnik a vezetőség megunta a patthelyzetet és készek elhagyni Amerikát több évnyi kemény próbálkozás és sikertelenség után. Sajtóértesülések szerint a menedzsment tagjai a következő néhány hétben mutatják majd be a kivonulással kapcsolatos terveket az igazgatóságnak.

Illuszrráció Forrás: AFP/Laurel Chor

A vállalat még előző hónapban adott tájékoztatást arról, hogy megpróbálják 31 milliárd dollár alá csökkenteni a HSBC globális költségeit 2022-ig.

A vállalat működési költségei 2019-ben meghaladták a 41 milliárd dollárt.

A bank akkor arról is beszámolt, hogy komoly strukturális átalakításokra lehet számítani az Egyesült Államokban, ahol már régóta nem képesek versenyezni a szektor legnagyobb bankjaival. Mindezen tényezők együttese állhat amögött, hogy a HSBC most az átalakítás helyett a kivonulást tervezi.