Az év végéig kellett várni Hongkong legnagyobb üzletére

Hongkong, feng shui építészet
Vágólapra másolva!
Összesen közel 3,5 milliárd dolláros tőkeemelést hajt végre a JD Health International, amivel Hongkong idei legnagyobb kezdeti nyilvános részvénykibocsátását produkálja. Az üzlet ezzel közel 29 milliárd dolláron árazza be a vállalat értékét.
Vágólapra másolva!

A JD Health International részvényenként 70,58 hongkongi dolláron (9,10 amerikai dollár) árazta be a részvényeit, és így összesen mintegy 3,48 milliárd dollárnyi tőkét szerezhet a kezdeti nyilvános részvénykibocsátásával (IPO). Ezzel pedig a hongkongi piac idei legnagyobb üzletét hajtja végre – írja a CNBC.

A cég a JD.com e-kereskedelmi óriás leányvállalata, a nyilvános kereskedés pedig a tervek szerint december 8-án indul majd meg a papírral.

A 70,68 hongkongi dolláros IPO egyébként az előzetesen meghatározott, 62,80 és 70,58 dollár közötti tartomány csúcsán helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy az IPO közel 29 milliárd dolláron árazta be a JD Health piaci értékét.

Az idei év legnagyobb üzletét hajtja végre a hongkongi piacon Forrás: Imaginechina/Zhuang yi - Imaginechina/Zhuang Yi

Az üzlet ezzel lenyomja a China Bohai Bank júliusi, 2,05 milliárd amerikai dolláros IPO-ját Hongkongban, átvéve az idei első helyezést.

Ráadásul Hongkong általában is igen erős évet zár a részvénykibocsátások tekintetében.

A JD Health üzletével együtt a városállam 25 milliárd dolláros teljes IPO értéket tudhat majd maga mögött 2020 egészére,

ha pedig ezt kiegészítjük a másodlagos kibocsátásokkal, akkor a teljes összeg meghaladja a 39 milliárd dollár is.

Érdekesség, hogy az idei legnagyobb másodlagos hongkongi részvénykibocsátást épp a JD.com hajtotta végre júniusban, 4,4 milliárd amerikai dolláros tőkeemeléssel.