Húsz telitalálatos lett egy lottósorsoláson az 5, 6, 7, 8, 9, 10 nyerőszámokkal

lottó,botrány,húzás,nyerőszám, xoxo
Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában a kedd esti lottósorsoláson nem mindennapi számkombinációt húztak ki. Zsinórban hat egymást követő számmal lehetett bezsebelni a főnyereményt, és ez meglepően, 20 embernek is sikerült. A dél-afrikai felelős szerv vizsgálatot indít, hogy történt-e csalás.
Vágólapra másolva!

A húsz szerencsés nyertes, akik helyesen tippelték meg a hat egymást követő nyerőszámot (5, 6, 7, 8, 9, 10), fejenként 5,7 millió randdal (kb. 110 millió forint) lehet gazdagabb. További 79 fő nyert mintegy 6.283 randot, vagyis körülbelül 122.000 forintot.

Illusztráció Forrás: Origo

Előfordult már, hogy a főnyereményen ketten osztoztak, viszont az esély, hogy húsz ember nyerjen egyszerre, rendkívül kicsi.

Egy afrikai weboldal szerint, korábban már volt rá példa, hogy egyszerre sokan nyerték meg a fődíjat, 2003 márciusában 33 játékos osztotta el egymás között a jackpot-ot.

A játékot felügyelő és szabályzó Dél-Afrikai Nemzeti Lottó Bizottság szóvivői szerint, még nem történt ehhez hasonló a sorsolásokon, utalva az egymást követő hat számra. Jelzésük szerint, mindenképp megvizsgálják, hogy történt-e csalás a sorsolás alatt.