Elon Musk szerint szétvert szufléra hasonlítanak majd a Tesla részvényei

Tesla, Elon Musk
PALO ALTO, CA - MAY 20: A Tesla Motors Model S is displayed in the Tesla showroom before a news conference at Tesla Motors headquarters May 20, 2010 in Palo Alto, California. Electric car maker Tesla Motors is set to annoucne a partnership with Japanese automaker Toyota to make electric cars in California. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elon Musk, a Tesla vezetője nemrég e-mailben figyelmeztette a dolgozókat arról, hogy ha nem sikerül a cégnek elérnie a profitelőrejelzést, akkor komoly visszaesésre lehet számítani az árfolyam tekintetében.
Vágólapra másolva!

Az elektromos autógyártó részvényeinek árfolyama hatszorosára emelkedett az idei év során, Musk pedig már a világ egyik leggazdagabb embere, 128 milliárd dolláros becsült vagyonával megelőzve Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját.

Januárban egy Tesla részvényért 62 dollárt adtak, mostanra már a 600 dollárt közelíti az árolyam.

Illusztráció Forrás: AFP/2010 Getty Images/Justin Sullivan

Nemrég az árfolyam azért indult komoly emelkedésnek, mert a Tesla szempontjából kedvező változásokra lehet számítani az Egyesült Államokban 2021-től, vagyis nagyobb támogatásnak örvendhet az elektromos autóipar és a megújuló energiákkal foglalkozó szektorok.

Musk viszont kiemelte a dolgozóknak küldött üzenetbe, hogy nem szabad elbízniuk magukat, mivel továbbra is nagyon rossz a cég profitabilitása

és javarészt a befektetők által meghitelezett tőkét használják, akik cserébe arra számítanak, hogy a cég jól fog teljesíteni a jövőben. Musk hozzátette, hogy amennyiben ez nem történik meg, és rosszak lesznek a pénzügyi adatok, dominóként dőlhet össze a Tesla árfolyama.