Sikeresen teljesítette és ezáltal megszerezte a vállalat a német DULV által kiadott, maximum 600 kg-os felszálló tömegű (MTOW) ultrakönnyű engedélyt a Fusion 212 repülőgépcsaládra.

A vállalat ezúton szeretne köszönetet mondani a DULV elkötelezett csapatának a támogatásért, valamint projekt csapatuk tagjainak, akik a Covid-19 helyzet ellenére rövid időn belül sikeresen teljesítették az összes szükséges követelményt - írja a vállalat Origóhoz eljuttatott közleményében.

Forrás: Magnus Aircraft

Magyarországon elsőként a Magnus Aircraft Zrt., mint repülőgépet tervező vállalat szerezte meg az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) jóváhagyását a tervezési eljárásaira (AP-DOA).

Az ügynökség jóváhagyása a társaság tervezési eljárásaira vonatkozik, amik az EASA normái szerint is megfelelnek az Európai Unió szigorú iparági előírásainak.

ikeresen megtörtént az első afrikai Fusion 212 szűzfelszállása 2020. november 30-án. A felszállás volt az utolsó feltétele a légialkalmassági tanúsítvány megszerzésének.

IllusztrációForrás: Magnus Aircraft Zrt

A KCAA (Kenyai Légügyi Hatóság) által kiállított típusalkalmassági és légialkalmassági bizonyítvánnyal a Fusion 212 repülőgépek egy újabb kontinensen lehetnek sikeresek.