Mintegy 24 millió dollárt fektet e-üzemanyag fejlesztésbe a Porsche, hogy megmenthesse az olyan klasszikus modelljeit, mint a 911-es sportautó. A vállalatnak így ugyanis nem kell teljesen új elektromos modellekre cserélnie a régi legendáit.

A Porsche egyszerre szeretné megmenteni az olyan klasszikus modelljeit, mint a 911-es sportautó, de közben igyekszik leépíteni a károsanyag-kibocsátást is. Ennek jegyében a német vállalat mintegy 24 millió dollárt fektet e-üzemanyag fejlesztésbe. Az e-üzemanyag egy olyan klímasemleges üzemanyag, amely helyettesíti a hagyományos üzemanyagot a nem elektromos modellekben – írj a CNBC.

Így a legendás sportautó-gyártó elérheti, hogy ne kelljen teljesen új elektromos modellekkel előállni, vagyis megtarthatja a régi, ikonikus darabokat.

Elektromos megoldásokkal mentené meg ikonikus modelljeit a PorscheForrás: Porsche

A Porsche kutatási igazgatója, Michael Steiner kiemelte, a céljuk az, hogy a tulajdonosok továbbra is élvezhessék a klasszikus gyártmányokat, de a szükségtelen szén-dioxid-kibocsátás nélkül.

Ez azonban nem írja felül a Porsche korábbi tervét, mely szerint a vállalat összes modelljének fele elektromos lesz 2025-re – ebben vannak teljesen elektromos, illetve hibrid autók is.

A cég e-üzemanyag előállításának pilot projektje már 2022-ben elkezdődhet, és a Porsche úgy számol, hogy a cég lesz a zöld üzemanyagok elsődleges vásárlója.