A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) engedélyezte, hogy januártól ismét felszálljanak a korábban két légszerencsétlenséget is okozó Boeing 737 Max repülőgépek. A Ryanair pedig máris berendelt 75 darabot azokból.

A Ryanair korábban is rendelt már 737 Max gépeket, a mostanival kiegészülve összesen 200 darabot. Az első megrendelésük 2014-ben szólt 100 darabra, valamint akkor további százra is vásároltak opciót.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ezt követően 2017-ben rendeltek tízet, majd 2018-ban újabb 25 darabot. Mindez azt jelenti, hogy összességében a Ryainair 22 milliárd dollárt költ a kétes hírnévnek örvendő repülőre, amely a közelmúlt két légi katasztrófájában is érintett volt.

A Boeing és a Ryanair megállapodott a frissített leszállítási határidőről, és a gyártó kompenzálni fogja a légitársaságot a korábbi megrendelések leszállításának késedelme miatt is, aminek következtében a Ryanair anyagi károkat szenvedett. Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint az első 50 gépet 2021-ben kapja meg a légitársaság.