Bőkezű lesz dolgozóival az egyik amerikai áruházlánc

Walmart, üzlet, bolt, kiskereskedelmi cég
(FILES) In this file photo taken on August 18, 2020 a Walmart logo is seen outside a store in Washington, DC. - Walmart reported another strong quarter on November 17, 2020, pivoting during the coronavirus pandemic, with more consumers shifting to e-commerce and shopping less frequently but with bigger orders.Net income came in at $5.1 billion, up 56.2 percent from the year-ago period, following a 5.2 percent increase in sales to $134.7 billion in the quarter ending October 31, easily topping analyst estimates. (Photo by NICHOLAS KAMM / AFP)
Vágólapra másolva!
A Walmart nemrég bejelentette, hogy 1,5 millió amerikai dolgozójának ad bónuszt. A cég a közlemény szerin 700 millió dollárt fog szétosztani.
Vágólapra másolva!

A Walmart a pandémia ellenére is jó évet zárt, különösen a tőzsdén, ahol 2020-ban 25 százalékot emelkedett a vállalat árfolyama. Ez még jobb eredmény ha figyelembe vesszük, hogy a kereskedelmi szektor rengeteg résztvevője ment csődbe, mivel nem tudtak alkalmazkodni a járvány által teremtett új kihívásokhoz.

John Furner, a vállalat elnöke szerint a Walmart történelmi évet tudhat maga mögött, emiatt pedig hálával tartoznak a dolgozóknak is, akik helytálltak ebben a nehéz és bizonytalan időszakban. Hozzátette, hogy

az alkalmazottak akkor teljesítettek a legjobban, amikor erre az országnak és az embereknek a legnagyobb szüksége volt.

Illusztráció Forrás: AFP/Nicholas Kamm

A kereskedelmi szektor vállalatait hónapok óta komoly kritikák érik az Egyesült Államokban, mivel a szakszervezetek szerint nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a dolgozók biztonságosan végezhessék munkájukat.

Eddig összesen 109 élelmiszerüzletben dolgozó munkavállaló halt meg a járványban.

Nemrég a United for Respect dolgozói szakszervezet arra kérte a nagy vállalatokat, mint az Amazon, a Walmart és a Petco, hogy emeljék meg az órabéreket 5 dollárral a járvány végéig, ezzel kompenzálva a veszélyes munkát. A szakszervezet szintén kéri, hogy biztosítsanak fizetett szabadságokat, valamint a kellő felszereléseket a dolgozók védelme érdekében.