A világ legnépszerűbb turistacélpontjainak közelében több luxusszállás is található, amely a nagyon gazdag emberek, hírességek igényét is képes kielégíteni. Most kiderül, hogy vajon melyik oldalon kereshet szállást az egy-egy sztár vagy üzletember által megbízott ügynök.

Mindenki tud mondani pár helyet a világon, amely arról híres, hogy csak a nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak, hogy ott nyaraljanak.

Azonban az már érdekesebb kérdés, hogy hol szállnak meg azok a hírességek, akik nem klasszikus hotelben szeretnének elbújni a világ elől, hanem nagyobb privát térre, szabadságra, luxus körülményekre és teljes körű kiszolgálásra vágynak.

A CNBC cikkéből kiderül, hogy több oldal is kínál kifejezetten luxuskategóriás villákat, kastélyokat a tehetősebb rétegnek.

Az Icon Private Colletcion egy olyan oldal, amely összegyűjtötte a világ 200 legjobb luxusvilláját. A villák elhelyezkedése az össze kontinenst lefeik, azonban egy valami közös bennük: minimum 10 ezer fontba, azaz 3,9 millió forintba került a bérlésük egyetlen éjszakára.

Hasonló profillal bír az Ultra Villa is, igaz itt már hajókat és kastélyokat is lehet bérelni. Talán a legnagyobb kínálattal a Villas of Distinction oldal rendelkezik, amely tényleg egyfajta luxus Airbnb-ként üzemel.

Ez az oldal összesen 2900 luxusszállást kínál, köztük van olyan is, amelynek ára 2021-től már a magánrepülőgéppel történő utazást is tartalmazza.

Természetesen emellett több kisebb oldal is található, amelyek egy adott régió luxusszállásait gyűjtik össze.

A Luxico például Ausztrália legjobb szállásait foglalja magába, míg az Ani Private Resort a karibi térségben, Sri Lankán és Thaiföldön kínál szállásokat. Itt a személyzet is adott, privát séf, sommelier és masszőr is áll rendelkezésre.

Egy thaiföldi luxusszállás például 4625 dollárba (kb. 1,4 millió forintba) kerül egy éjszakára, igaz, ez egy nyolcfős társaság ellátását is fedezi.

Nagy az érdeklődés a nagy múlttal rendelkező szállások iránt is. A nemrég 40 millió dollárból felújított londoni Templeton House is fogad vendégeket. A 240 éves, nyolc hálószobás kastély, 25 méteres medencével és gyógyfürdővel is bérelhető. A ház érdekessége, hogy itt lakott korábban Winston Churchill.

Egy éjszaka ára 15 ezer fonttól (5,6 millió forinttól) indul.

A franciaországi Provence-ban népszerű célpont a 400 éves kőkastély, a La Bergerie is, amely 4850 euróért (1,75 millió forint) bérelhető ki.