Ezekre fognak a héten különösen figyelni az adóellenőrök

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, ünnep, advent, karácsony, Budapest, 2020.11.30.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 7-én kezdődött 50. héten. Továbbra is kiemelten ellenőrzik a katás szerződéseket.
Vágólapra másolva!

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében - olvasható az Üzletem.hu által készített összefoglalóban.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 11-étől év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 7. és 11. között Budapesten az ünnepi édesség- és ajándékkereskedőket, valamint a fenyőfa árusokat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép helyes használatát.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 1. és 31. között az édesség- és ajándékárusokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. Indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 7. és 13. között

  • kedden Pécsett, a Jókai utcai üzleteket,
  • szerdán Komlón, a Városház téren található üzleteket,
  • pénteken pedig Pécsett, a Plázában működő ruhaboltokat

ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Hartl Nagy Tamás - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 9-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ételrendelések, ételkiszállítások kapcsán ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Ellenőrzésre számíthatnak továbbá a tüzelő- és építőanyag-kereskedők, valamint az építőiparban tevékenykedő vállalkozások is.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 30. és december 23. között az ünnepi és szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 7. és 12. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • december 7. hétfő: Pásztói járás
  • december 8. kedd: Szécsényi járás
  • december 9. szerda: Rétsági járás
  • december 10. csütörtök: Salgótarjáni járás
  • december 11. péntek: Balassagyarmati járás
  • december 12. szombat: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a játékot, illatszert értékesítő kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Illlusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 30-ától a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 7. és 18. között a ruhaboltokban és a húsüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • december 7. hétfő: Nagydorog
  • december 8. kedd: Dombóvár
  • december 9. szerda: Simontornya
  • december 10. csütörtök: Dunaföldvár
  • december 11. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ünnepi, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 3. és 31. között az ünnepi termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.