Ismét régi fényében ragyoghat majd a győri Esterházy-kastély, a műemléképület fejlesztésének célja a meglévő kulturális funkció bővítése, a pinceszinten található közösségi terek felújításával, átalakításával.

Kihirdették a nyertes ajánlattevőt a győri Bezerédj-Esterházy-kastély felújításának kapcsán – hivatkozik az uniós közbeszerzési adatokra a Magyar Építők cikke. A projekt több mint 149,5 millió forintból, az Artemisz & Sofia Építőipari Kft. kivitelezésében valósul meg. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében jön létre.

A műemléképület fejlesztésének célja a meglévő kulturális funkció bővítése, a pinceszinten található közösségi terek felújításával, átalakításával.

A felújítás során alaprajzi módosítás történik a főépület pinceszintjén, valamint az épületegyüttes homlokzatvakolata is megújul. A pince padozati szintjének süllyesztésével a jelenlegi helyiség funkciókat átcsoportosítják a szakemberek. Továbbá a megújuló közösségi terek mellett új büfé-konyha, akadálymentes mosdó és vizesblokkok is létesülnek.

A győri Bezerédj-Esterházy-kastélyForrás: youtube.com/Győrplusz TV

Egy 22 négyzetméteres új színpad is a beruházás része, a pinceszint megközelítésére pedig akadálymentes lépcsőliftet alakítanak ki a kivitelezők.