Kína betiltott 105 mobilalkalmazást, köztük a TripAdvisort

Bored woman using smartphone at table Smart Phone Text Messaging Women Females Message Young Adult Sitting Holding Irritation One Person Communication Boredom Technology Displeased Human Hand Tired People Internet Mobile Phone Telephone Table Application
A bored young woman is using a smartphone at a table
Vágólapra másolva!
Kína 105 mobilalkalmazást távolított el a mobilos áruházakból, annak a kezdeményezésnek a részeként, amit a pornográfiával, prostitúcióval, szerencsejátékkal és erőszakkal összefüggő tartalmak kiszűrésére indított. A tiltás a TripAdvisor-t is érinti, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A legtöbb betiltott alkalmazás kínai fejlesztésű, de blokkolásra került az amerikai TripAdvisor, a világ egyik legnagyobb, átfogó utazási portáljának alkalmazás-változata.

A kínai kiberbiztonsági hivatal nem részletezte a döntés indoklását, csupán annyit közölt, valamennyi alkalmazás megsértette a három kibertörvény valamelyikét.

Az egyelőre nem világos, az amerikai applikációnál ez mit takar. A BBC kereste a céget, de onnan egyelőre nem kommentálták a fejleményt.

Egyes vélekedések szerint, Peking lépésének köze lehet ahhoz, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti feszültség az utóbbi időben inkább az online világ kapcsán jelentkezett, például a TikTok alkalmazás körüli huzavona formájában.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/© lolostock.com/Lolostock

Ugyanakkor a kínai közlések azt emelik ki, hogy a tiltólistára került alkalmazások többsége belföldi, és azok olyanok vagy olyan összefüggésekben merülnek fel, melyeket "a többség sértő tartalomként" ítélt meg.