Egy streaming-újítással egyszerűbb lesz a szülőknek eligazodni a gyerekmesék között

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A Netflix bemutatta a Kids Activity Report nevű új eszközét, amely a szülők számára lesz igazán nagy segítség, hiszen ezzel pontosan nyomon lehet majd követni, hogy milyen sorozatokat és filmeket néz a gyermek, valamint azt is, hogy mennyi ideig.
Vágólapra másolva!

Nem csak részletes elemzés áll majd a szülők rendelkezésére a gyermek Netflixes szokásairól, hanem a különböző filmekről és sorozatokról útmutatót is készít a streaming szolgáltató. Így a szülőnek nem kell minden tartalmat végignéznie ahhoz, hogy eldöntse, gyereke megnézheti-e.

A Netflix emellett ajánlatok is tesz majd azzal kapcsolatban, hogy a fogyasztási szokások alapján milyen más rajzfilmek érdekelhetnék a gyermeket.

Nem csak a szülők számára lesz érdekes olvasgatni a heti jelentéseket, hanem a kisebbeknek is, mivel humoros tartalmak mellett, például kifestő is társul majd a dokumentumhoz a gyerek egyik kedvenc meséjének valamelyik szereplőjéről.

Illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

Michelle Parsons, a vállalat tinédzserekért, gyerekekért és családokért felelős vezetője kiemelte, hogy ugyan a szülők gyakran tisztában vannak azzal a karácsonyi ajándékkérés és a halloweeni jelmezek miatt, hogy melyek a gyerekük kedvenc karakterei és rajzfilmet, azt más sokkal kevesebbszer tudják, hogy miről is szólnak a mesék.

A szolgáltató ebben is próbál segíteni történet és cselekményleírásokkal, a szereplők bemutatásával.

Jelenleg a hagyományos oldalprofil mellett a gyerekprofil is elérhető, ezen belül vezették be a Kids Activity Reportot is. A vállalat most egy hasonló családi profilt is tesztel, amelyen korhatár nélküli tartalmak lesznek majd megtekinthetőek, tehát olyan filmek és sorozatok, amelyeket felnőttek és gyerekek egyaránt tudnak élvezni.