A Sony vásárolja fel az anime-rajongók kedvenc oldalát

Crunchyroll, streaming szolgáltató, Sony, AT&T
Mobile phone with Crunchyroll icon on screen close up with website on laptop. Blurred background with Crunchyroll site. Los Angeles, California, USA - 9 November 2019, Illustrative Editorial
Vágólapra másolva!
A Sony és az AT&T közös bejelentése szerint gazdát cserél a Crunchyroll, a világ legnagyobb, az anime műfajára szakosodott streaming platformja.
Vágólapra másolva!

A Sony a közlemény szerint 1,1 milliárd dollárt fizet az AT&T-nek a népszerű anime platformért, amely olyan világsikereknek ad otthont, mint az Attack on Titan, Fullmetal Alchemist, és a One Piece. A Sony a mostani felvásárlással a legnagyobb piaci szereplővé válik az anime műfajjal foglalkozó szolgáltatók közül,

hiszen már a Crunchyroll-üzlet előtt is az ő tulajdonukban volt a Funimation, amely egy hasonló platform.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban a médiavállalatok egyre nagyobb hangsúlyt és tőkét fektetnek az anime műfajba, amely futótűzként hódította meg Európát és Amerikát. A Netflix egyre gyakrabban ad ki saját gyártású anime sorozatokat, és más platformok is próbálkoznak a népszerű tartalmak licencének megszerzésével vagy saját sorozatok forgatásával.

A Crunchyroll jelenleg 3 millió fizetős felhasználóval és 90 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik,

az AT&T viszont már egy ideje eladásra kínálja a felületet, amelyet még 2018-ban vásárolt több mint egymilliárd dollárért. Ennek oka, hogy jelenleg az AT&T számára sokkal fontosabb az HBO Max, így nem jut elég tőke és szakember a Crunchyroll fejlesztésére.