Eldőlt a Lamborghini sorsa

lamborghini sian
Vágólapra másolva!
A minapi bejelentés nem említette a jelenleg a csoporthoz tartozó Bugattit, de a Volkswagen felügyelő bizottsága megerősítette, hogy három másik csúcskategóriás márkája velük marad.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága jóváhagyta az Együtt 2025+ stratégiát, amely

a márka prioritásait, vaalmint erőforrásait az elektromos hajtás fejlesztésének irányába fordítja,

emellett pedig néhány luxusmárkáját is megtartja a gépjárműgyártó óriás.

A hónapokig tartó spekuláció után, miszerint esetlegesen eladók lehetnek a luxusmárkák, a tegnapi bejelentés megerősítette, hogy

a Lamborghini, a Bentley és a Ducati továbbra is a Volkswagen-csoportban marad.

A Bentley a terv részeként 2021. március 1-jétől az Audi irányítása alá kerül, a bejelentés szerint ez összefügg az elektromos hajtás fejlesztésével. A Lamborghini és a Ducati márka már jelenleg is az Audi ellenőrzése alatt áll, így ez a lépés a Volkswagen-csoport Porschén kívüli luxusmárkáinak nagy részét is egy divízióba tömöríti.

Eldőlt: a Volkswagen Csoporttal marad a Lamborghini luxusautó-márka Forrás: Lamborghini

A közleményben azonban nem említették a Bugatti jövőjét. A márka képviselője nem kommentálta a fejleményt, csak annyit írt a The Drive autós magazinnak, hogy nem kommentálják és nem vesznek részt a márkájuk vagy termékeik körüli pletykákban vagy spekulációkban.

A Bugatti kihagyása mögött az állhat, hogy a márka elnökét, Stephan Winkelmannt nemrég nevezték ki a Lambo elnök-vezérigazgatójának, aki a múlt héten kijelentette, hogy

a Lambo és a Bugatti belsőégésű motorral felszerelt marad mindaddig, ameddig csak lehetséges.

Ezzel a változással a Volkswagen azt reméli, hogy 2023-ig 5 százalékkal csökkenti fix költségeit, és az elkövetkező két évben 7 százalékkal csökkenti anyagköltségeit.

Forrás: Thedrive.com