A Tesla vezérigazgatója egy minapi tweet-sorozatban említette meg a Dogecoin-t, amire váratlanul 20 százalékkal nőtt a kriptopénz értéke. A paródiaként indult kriptovaluta teljes piaci értéke jelenleg közel 570 millió dollár. Míg Musk hozzászólása valószínűleg csak tréfa volt, mint látható, a véleményére alaposan adnak pénzügyi kérdésekben. Valószínűleg ennek oka az is lehet, hogy ő volt az első globális online fizetési rendszer, a PayPal megalapítója.

Elon Musk csaknem 20 százalékkal növelte a Dogecoin részvényeit, miután tweetelt egyet a kriptovalutáról.

A Tesla vezérigazgatója ennyit írt több mint 40 millió Twitter- követőjének: Egyetlen szó: Doge.

Musk tweetjeinek motivációja ismeretlen, de nem ez az első alkalom, hogy a Tesla-vezér kriptovalutával foglalkozik bejegyzéseiben. Az év elején például úgy nyilatkozott, hogy "itt sincs, meg ott sincs a Bitcoin". Júliusban pedig egy mémet tett közzé, amely a Dogecoin-t mutatja be, amely mint egy felhő, elnyeli a globális pénzügyi rendszert, amelyet egy város képvisel a képen.

Elon Musk egyetlen szavára 20 százalékkal kilőtt a Dogecoin kriptopénz árfolyamaFotó / Getty images

"Ez elkerülhetetlen" - fűzte hozzá Musk a tweetben, amelyre válaszként 14 százalékkal megnövekedett a Dogecoin árfolyama.

A Dogecoint a népszerű doge néven ismert mém ihlette, amely egy Shiba Inu fajtájú kutyát ábrázol.

Musk tréfálkozása akkor történt, amikor a Bitcoin értéke új magasságokba emelkedett, a múlt héten átlendülve a 20 ezer dolláros határon, sőt, meghaladva a 24 ezer dollárt is.

Forrás: Dailymail.co.uk