Makaó reméli, hogy a technológia segíteni fog a szerencsejáték világjárvány utáni fellendülésben. A speciális státuszú városállamot súlyosan érintették a Covid-19 miatti utazási korlátozások, hiszen bevételének 80 százaléka a városba látogató turisták által generált szerencsejáték-bevételekből származik.

2021 júniusában rendezik meg a Beyond nevű, technológiai fókuszú rendezvényt, melyet a Las Vegasi CES mintájára hoznak létre. Az esemény Makaót Kína másik kapujaként, Hong Kong alternatívájaként kívánja bemutatni. A konferencia a központi kormány által támogatott kezdeményezés, melynek célja a szorosabb integráció Hong Kong és Makaó között.

Makaó városaForrás: Shutterstock/Chris Redan

Makaó Ázsia szerencsejáték-központja, de szellemváros lett, miután a koronavírus miatti lezárások következtében elmaradtak a látogatók. A város gazdasága 49 százalékkal zsugorodott az első negyedévben. Bár augusztusban a hatóságok bejelentették, hogy megnyitják a várost a szerencsejátékosok előtt, az ebből származó bevételek mégis 80 százalékkal maradtak el a tavalyi év azonos időszakához képest.

A város reméli, hogy az esemény hozzájárul a turisták érkezéséhez és Makaó újra felkerül a világ szerencsejáték térképére.