A magyar piacon prémium söreiről már jól ismert magántulajdonú Horizont Brewing az első
magyar kisüzemi sörfőzde, amely az Asia Beer Challenge-re nevezett mindkét sörével
aranyérmeket nyert. A többszörös díjnyertes sörfőzde rendszeresen nevezi söreit nemzetközi
megmérettetéseken, így rutinos résztvevőnek számít ezeken a versenyeken. A most elnyert
dupla aranyérem azért is különleges, mert a nívós versenyen New England IPA kategóriában
nem ítéltek oda más terméknek vagy gyártónak aranyérmet. A dupla aranyérem után már csak
ezüstérmeket osztottak ki.
A budapesti kis sörfőzde élen jár az innovációban, amely a különböző, komplex fogyasztói
igények kielégítésének egyik fontos eszköze. A fiatal, kreatív sörfőzőik célja, hogy kompromisszumoktól mentesen, folyamatosan megújulva olyan ízeket alkossanak, melyek mindig tartogatnak meglepetést.
Az állandóan elérhető szortiment mellett a főzde évente közel 30 féle új sört készít.
Sikereit elsősorban az alkalmazott modern technológiának, a legmagasabb minőségű, természetes alapanyagok és összetevők alkalmazásának köszönheti.
Kreatív csapatával és termékeivel rugalmasan alkalmazkodik a gyorsan változó fogyasztói szokásokhoz, valamint az új söripari irányzatokhoz is. A sörök sokszínűségét igazi kuriózumok is jellemzik, mint például a limitált mennyiségben készült Margherita Pizza Gose, amellyel nemrég debütált a márka. Szintén egyedi termékfejlesztés a Night Shift hordóérlelt sörök szortimentje, amely a szuper prémium kategóriájú sörök kínálatát gazdagítja. Ezek magas alkoholtartalmú stout és barley wine típusú sörök, amelyeket legalább 6 hónapig, párlatos hordókban érlelnek és minden évben, így 2021-ben is október-novemberben kerülnek piacra többféle változatban.
Gyártóként abban hiszünk, hogy a beltartalom mellett a külső megjelenés is fontos hozzáadott értéke prémium termékeinknek, ezért az alapszortimentünk címkéit egy fiatal, tehetséges magyar művész festményei díszítik"
– osztotta meg gondolatait Ottó Gábor, ügyvezető.
A komplex fogyasztói élmények további bővítéséhez nemrégiben egy új, egyedülálló kreatív
dizájnnal megálmodott taproom-ot is nyitottak, amellyel a márka főzdetúra élményprogramja
egy kóstolóteremmel válik teljessé.
Ottó Gábor elmondta:
Különösen büszkék vagyunk rá, hogy többszörösen díjnyertes kisüzemi főzdénk termékeire egyre nagyobb a hazai érdeklődés és egyre szélesebb körben elérhetők már országszerte."
A megbízhatóan magas és stabil minőségben előállítható főzetek készítését saját laborunk is segíti. Legfontosabb törekvésünk és küldetésünk azonban továbbra is az, hogy fogyasztóink számára egyedülálló élménnyé, kifinomult ünnepi pillanatokká varázsoljunk akár egy hétköznapi sörözést is- hangsúlyozta az ügyvezető a Horizont Brewing sörfőzde közleményében.