Meghalt a világ leghűségesebb alkalmazottja

öreg, idős, férfi, kéz, kezek, bot, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A világ leghűségesebb munkavállalója hunyt el 98 éves korában John Burns személyében a brit Edinburgh-ben, miután ugyanannál a cégnél 84 évet dolgozott.
Vágólapra másolva!

A skót John Burns, aki a jogi szaktevékenységet végző TC Young Wilson Terris nevű cégnél helyezkedett el 14 éves korában, egészen haláláig ott dolgozott. Ezzel alighanem kiérdemelte a világ leghűségesebb alkalmazottja címét.

A halála előtt pár héttel már fontolgatta a nyugdíjba vonulását.

Burns csak azért nem a világ leghosszabb ideig folyamatosan munkaviszonyban álló alkalmazottja, mert a második világháborúban rádiósként szolgált, amivel megszakította folyamatos jogviszonyát.

Utóbbi rekordot egyébként a brazil Walter Orthmann tartja, 81 évvel és 90 nappal, 2020. december 31-re számolva.

John Burns novemberben, álmában halt meg Meadowbank-i otthonában, a skót fővárosban, Edinburgh-ben, nem sokkal azután, hogy megünnepelte a születésnapját.

Munkáját 1936-ban kezdte meg, amikor a cég neve Laird & Wilson Terris volt. Angol nyelv és matematika vizsgát tett, majd különféle pozíciókat töltött be, mint például irodai kézbesítő, pénztáros és a legutolsó időkben futár is volt.

John Burns 84 évig dolgozott ugyanazon a munkahelyen és szerette a munkáját - talán ez a hosszú élete titka (a kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Sógora, Nancy Burns elmondta, hogy a férfi a munkájának élt, és reggel gyakran látták futni a buszhoz.

Fia, David szerint apja annak idején több állásra is jelentkezett, de erre az ügyvédi irodai munkára vették fel.

A kétgyerekes apuka 12 évvel ezelőtt vesztette el feleségét, Catherine-t, aki motoros neuron betegségben halt meg.

Az egyedül maradt férj 32 kilométert gyalogolt Skócia legkedveltebb távolsági gyalogos útvonalán, a West Highland Way mentén, hogy pénzt gyűjtsön a betegség kutatására.

David így folytatta: "Apa mindenben megtalálta a vicces oldalt, és amikor az élet rosszra fordult, vállat vont, és azt mondta: muszáj vele kibékülnöd".

A munkahelyén kívül szerette a futballt, és el volt ragadtatva, amikor a kedvelt Hibernian focicsapata életében először elnyerte a Skót Kupát 2016-ban.

Főnöke, Grant Knight, a TC Young partnere elmondta: "John mindenkinek inspirációt adott, aki találkozott vele 84 éves hűséges szolgálata során."

Forrás: Ladbible.com