Könyveket árul otthoni videóértekezletekhez egy cég, hogy okosabbnak tűnjenek az emberek

könyv, könyvek, könyvespolc, illusztráció, homeoffice, otthoni munka
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány elhozta, hogy akarva-akaratlan, számtalan ember otthonába nyerhető belátás az otthoni munkavégzésnél gyakori videóbeszélgetések és -konferenciák során. Sokuknál zsúfolt könyvespolcok adják a hátteret. Egy vállalkozás, melynek eredetileg nem ez volt a fő profilja, ebből kiindulva a vírusjárványra reagálva kitalálta, hogy könyvválogatásokat árul pusztán azért, hogy a vásárlói okosabbnak tűnjenek a hátteret betöltő színes könyvekkel.
Vágólapra másolva!

Amikor 2020-ban a koronavírus-járvány világméretűvé válva, rengeteg mindent megváltoztatott a gazdaságban és az üzleti életben, a Books by Foot-nek alkalmazkodnia kellett az új körülményekhez, különösen az otthon végzett munkákra fókuszálva. A cég alapvetően azzal foglalkozik, hogy összeválogat bizonyos tematikájú használt könyveket a megrendelők igényei alapján, amit aztán egy végső „színpadi" ellenőrzés után elszállítanak a megrendelő lakóhelyére vagy irodájába, ahol végül könyvespolcra kerülnek, ezzel megmentve őket a megsemmisítéstől.

A cég a vírusjárvány fordulatában jött rá arra, hogy a könyveik ügyesen összeválogatva remek dekorációt képeznek a videóbeszélgetések hátteréhez.

Ez esetben még csak nem is muszáj elolvasni a könyveket, elegendő, ha a polcokon várják sorsuk jobbra fordulását, de ezzel a háttérrel egyesek akár magabiztosabbnak is érezhetik magukat.

Egy ízlésesen elrendezett könyvespolc remek háttér a hosszú videóbeszélgetésekhez Forrás: Shutterstock

Ezért aztán nem csak téma szerint lehet könyveket rendelni tőlük, hanem stílus alapján is, mint például szín szerint, régi vagy modern külső szerint, vagy válogatva a gyerekeknek illetve a felnőtteknek szóló kiadványok között.

Sőt, lehetőség van a kitöltendő könyvespolc mérete szerint is.

Az Egyesült Államok keleti partján elhelyezkedő Maryland állam székhelyén, Annapolisban működő Wonder Book könyvkereskedő által üzemeltetett Books by the Foot webshop a washingtoni könyvespolcok megújítójává vált ezzel az ötlettel.

A kereskedés 1980-ban nyílt meg három helyszínen, majd az internet hajnalán a világhálón is megjelent. Chuck Roberts, ami magát a könyvek szerelmesének vallja, azt állítja, hogy soha nem akarja megsemmisíteni a könyveket. Szolgálatukat inkább úgy írja le, hogy "citromból limonádét" készítenek, ahol a citromot ez esetben a használt könyvek jelentik, melyek már nem vonzóak az olvasók vagy a gyűjtők számára.

Forrás: Azspot.net