Kevés híján összejött a félmillió szállított autó a Teslának 2020-ban

CHINA-SHANGHAI-TESLA-GIGAFACTORY-MODEL Y (CN) cn jt
(200107) -- SHANGHAI, Jan. 7, 2020 (Xinhua) -- Photo taken on Jan. 7, 2020 shows China-produced sedans at Tesla's gigafactory in Shanghai, east China. U.S. electric carmaker Tesla officially launched its China-made Model Y program in its Shanghai gigafactory Tuesday, one year after the company broke ground on its first overseas plant. The first batch of China-produced Model 3 sedans was also delivered to its non-employee customers at an opening ceremony for the program. (Xinhua/Ding Ting)
Vágólapra másolva!
Nem sok hiányzott hozzá, hogy a Tesla teljesítse vezetőjének, Elon Musknak ígéretét, miszerint 2020-ban 500 ezer autót szállítanak le. A végső mennyiség nem sokkal maradt el ettől.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év utolsó negyedévének erősödő keresletének hatására, a Tesla 499.550 eladott autóval zárhatta 2020-at, írja a Guardian. Ez kevéssel, de elmarad a Musk által ígért félmilliótól, bár a gyártott mennyiség elérte az 500 ezret.

A kaliforniai székhelyű gyártó éves értékesítési növekedési üteme az igen tekintélyes, 36 százalékos mértéket érte el az előzetes adatok alapján.

Ez felülmúlja a korábbi elemzői várakozásokat, az eredményes nagyban hozzájárultak az utolsó negyedéves eladások.

A Tesla sanghaji gyára 2020 januárjában Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Ding Ting

A gyártó 509 ezer legyártott járműről jelentett. 2020 amúgy is mozgalmas éve volt a Teslának: Kínában megkezdődött a Model Y SUV gyártása, a gyártó részvényeinek árfolyama elképesztő erősödést produkált az év végére, a cég papírjai pedig bekerültek a legjelentősebb vállalatok tőzsdei teljesítményét aggregáló S&P500-as indexbe.