Egy tokaji gin lett a világ egyik legjobbja

Seven Hills Distillery Tokaj gin, ital, alkohol, Tokaj Gin, whisky, 
Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és gin-főzde Bodrogkisfaludon
Vágólapra másolva!
A brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters versenysorozatán a legmagasabb, Master elismerésben részesült a Seven Hills Distillery Tokaj ginje - adta hírül a díjnyertes főzde. A Tokaj Gin egy összesen 21 fűszert tartalmazó prémium kézműves gin.
Vágólapra másolva!

Ugyan nem a Tokaj Gin az első hazai gin, melyet alkotói a nemzetközi piacon is megmérettettek, de

az első, amely a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezésre kerülő The Gin Masters versenysorozaton a legmagasabb, Master elismerésben részesült.

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírák - emeli ki a Magyar Mezőgazdaság cikke.

A díjnyertes Tokaj gin Forrás: Seven Hills Distillery

A Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és gin-főzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, és engedett betekintést az érdeklődőknek, hogy mit, miért és hogyan csinál annak érdekében, hogy helyi alapanyagokból világszínvonalú italokat készítsen.

– nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere.

A Seven Hills Distillery kézműves whisky- és gin-főzde üzlethelyisége Bodrogkisfaludon Forrás: Seven Hills Distillery

Az üzem tulajdonosa hozzátette: "Az meg külön öröm a számukra, hogy megmutathatják a világnak, hogy Tokaj-hegyalja már rég nem csak a borról szól."