Palackozott vizével lett gazdagabb egy üzletember a világ egyik legnagyobb pénzgurujánál

Zhong Shanshan of Nongfu Spring to be China's first rich Bottle China Chinese Founder Nongfu Spring Water Zhong Shanshan
--FILE--Zhong Shanshan, Chairman of Nongfu Spring Co., Ltd., delivers a speech at a press conference in Beijing, China, May 6, 2013. Shares of Chinese bottled water giant Nongfu Spring surged more than 85% in their debut on the Hong Kong stock market. The stock opened at 39.80 Hong Kong dollars per share ($5.14), more than 85% higher than its initial public offering price of 21.50 Hong Kong dollars ($2.77).
Vágólapra másolva!
A kínai Nongfu Spring ásványvíz-palackozó cég elnöke, a "Magányos Farkas" becenévre hallgató Csung San-san az elmúlt időszakban hihetetlen mértékben növelte a vagyonát, aminek eredményeként a világ leggazdagabb embereinek sorában már a friss számítások szerint 86,2 milliárd dollár felett rendelkező, "Omahai Látnokként" emlegetett Warren Buffettet is megelőzte.
Vágólapra másolva!

A 66 esztendős Csung San-san vagyona csak az idei év - azaz 2021 - eleje óta 13,5 milliárd dollárral, 91,7 milliárd dollárra emelkedett a Bloomberg Billionaries Indexe alapján.

Ezzel az üzletember jelenleg a világ 6. leggazdagabbjának számít.

A Nongfu részvényei tavaly szeptemberi tőzsdei bevezetésük óta több mint 200 százalékkal drágultak. Ha pedig ehhez még hozzátesszük, hogy a szintén Csung által birtokolt Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise vakcinagyártó vállalat papírjainak árfolyama a 2020. áprilisi IPO óta 2800 százalékot emelkedett, akkor mindjárt érthetővé válik a gyors vagyongyarapodás.

Csung San-san, a Nongfu Spring elnöke Forrás: Imaginechina via AFP/Jiang Xin/Jiang Xin

A Bloomberg mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy most második alkalommal kerül be kínai üzletember a világ tíz legvagyonosabbja közé 2012 óta, amikor először készült el a ranglista (2015-ben Wang Jianlin a nyolcadik lett).

Csungot azért nevezik Magányos Farkasnak, mert kerüli a nyilvánosságot, mind az üzleti, mind a politikai életet tekintve.

A Nongfu Spring által palackozott ásványvizek egy kínai hipermarket polcain Forrás: Imaginechina via AFP/Long Wei/Long Wei

A múlt héten egy "trófeát" már elhódított, ugyanis a világsajtó arról számolt be, hogy az ázsiai kontinens leggazdagabbjává vált, miután letaszította trónjától az indiai Mukes Ambanit, aki eddig ezt a pozíciót birtokolta.

Ázsiában tavaly Csung könyvelhette el a legnagyobb vagyongyarapodást, miután 71 milliárddal gazdagodott,

amivel Elon Musk és Jeff Bezos után a harmadik legsikeresebbnek számít ezen a téren.