Az Amazon bejelentette, hogy megvásárolt hét Boeing-gyártmányú repülőgépet a Delta Air Linestól és négyet a WestJettől. A vállalat célja az, hogy erősítse a növekvő kézbesítési hálózatát, valamint a megrendeléseket gyorsabban eljuttassa a megrendelők számára.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy az Amazon most először vásárolt repülőgépeket, hiszen eddig a légi flottájának tagjait bérelte. A fő repülőgép-és üzemeltetési beszállítói az Atlas Air Worldwide, az Air Transport Services, a Southern Air és a Sun Country. Hozzátette, hogy a cég továbbra is igénybe fogja venni a jelenlegi beszállítók szolgáltatásait a 11 újonnan vásárolt repülőgép üzemeltetéséhez.

Sarah Rhoads, az Amazon Global Air alelnöke, egy blogbejegyzésében közölte, hogy az egyre növekvő repülőgép flottájuk, mely saját és bérelt gépekből áll, lehetővé teszi a vállalat tevékenységeinek könnyebb irányítását.

IllusztrációForrás: Steve Daniels WTVD/Facebook

A seattle-i székhelyű Amazon, annak érdekében, hogy ne kelljen más kiszállító szolgáltatásokra támaszkodnia, mint például a UPS vagy az amerikai posta, azon dolgozik, hogy a legtöbb csomagot saját megoldásban szállítsa ki a megrendelőihez. A vállalat számos repülőtéren csomagelosztó központot épített, ezen kívül raktárakat hozott létre olyan területekhez közel, ahol a vásárlóik laknak, és elindított egy olyan programot is, amely lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy Amazon logóval ellátott furgonokban szállítsák a csomagokat.

A megvásárolt 11 repülőgépet, amelyek mindegyike Boeing 767-300-as típusú, rakományszállításra fogják átalakítják. A Delta Air repülőgépek jövőre fognak csatlakozni csak az Amazon Air flottához, míg a másik négy gép a WestJetstől már az idei év folyamán forgalomba áll. 2022-re a vállalat légi flottája 85 repülőgépre fog emelkedni.