A BBC közlése szerint Elon Musk, a Tesla első embere átvette a vezetést a világ leggazdagabb embereinek listáján 185 milliárd dolláros vagyonnal.

Elon Musk a Tesla árfolyamának elképesztő szárnyalása miatt mostanra megelőzte Jeff Bezost, az Amazon vezérét is, így ő a világ leggazdagabb embere 185 milliárd dolláros vagyonnal. Musk elektromos-autógyártója a Tesla nemrég fennállása óta először átlépte a 700 milliárd dolláros piaci értéket, a cégvezető pedig ennek köszönheti azt, hogy saját vagyona is jelentősen emelkedett.

A Tesla jelenleg értékesebbnek számít már, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford.

Ugyan mindez óriási eredmény a Tesla részéről, de egyre több szakember és befektető emleget lufit, ami nem is csoda, hiszen a GM csak 2020 második negyedévében 492 ezer autót szállított le, míg a Tesla a tavalyi év teljes egészében 499 ezret. Emellett a Gm 2019-es bevétele 137 milliárd dollár volt, míg a Tesla alig tud néhány milliárdos profitot felmutatni. Ezen számok alapján már jobban érthető, hogy miért gondolják sokan úgy, hogy a Tesla körül kialakult már-már eufórikus piaci hangulat teljesen abszurd.

Elon Musk, a Tesla vezetője.Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Vince Bucci

A cég részvényesei viszont úgy érzik, hogy a Tesla árfolyamának szárnyalása sosem ér véget, ezért egyenlőre úgy tűnik a trend folytatódik.

Musk egy korábbi Twitter bejegyzéséből arra is fény derül, hogy mire tervezi költeni elképesztő vagyonát. A korábbi posztja szerint az összeg felét arra szánja, hogy jobbá tegye az életet e Földön, a másik részéből pedig a Marson szeretne létrehozni egy működő, saját magát eltartani képes várost.