Elképesztő igénnyel rukkoltak elő a londoni luxusingatlanok leendő lakói

kastély london, londoni luxusingatlan, london környéki kastély
Kenwood House, Hampstead Heath, London, England, United Kingdom, Europe
Vágólapra másolva!
A londoni luxusingatlan-tulajdonosok meghökkentő igénnyel rukkoltak elő, mégpedig magánrepülőik parkolóhelyeit illetően. Így újabb preferenciával bővült a listájuk, amit házvásárlás esetén vesznek elő.
Vágólapra másolva!

A világjárvány miatt a szupergazdagok körében megemelkedett a magánrepülők használata, nem csupán a biztonság, de a kevesebb kereskedelmi repülőjárat miatt is. Ezáltal előtérbe kerültek azok az otthonok, melyekből könnyen elérhetők a repterek.

A Farnborough reptér közelében lévő kastélyért nemrégiben egy orosz milliárdos közel 30 millió dollárt (8,7 milliárd forint) fizetett.

Természetesen már az ingatlan bejárására is magánrepülővel érkezett, így biztosan kihasználná az új otthonának adottságait.

Illusztráció Forrás: AFP/Michael Kelly

A londoni luxusingatlanok ára 4,3 százalékot zuhant 2020-ban, azonban a város környékén lévő kúriáké szépen emelkedett, hat éves magaslatra juttatva az árakat. De ez az egy adat kevés okot ad a reménykedésre, az árak valószínűleg stagnálni vagy csökkenni fognak továbbra is, mivel a brit kormány egyik javaslata értelmében idéntől plusz adókat vetnének ki a vagyonosodásra, mely igen nagy terhet róna a tengerentúli vásárlókra áprilistól.