Mutatjuk, hol és miket ellenőriznek az adórevizorok ezen a héten

NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ellenőrzés, illusztráció
Budapest, 2018. április 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága Kutyakiképző Központja a főváros IX. kerületében 2018. április 5-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 11-én kezdődött héten.
Vágólapra másolva!

A NAV az idén is folytatja a vállalkozások rendszeres ellenőrzését.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban is ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat - olvasható az Üzletem.hu összeállításában.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 11. és 17. között

  • kedden Pécsett a Rácvárosi úton található üzleteket,
  • szerdán Vajszlón a Széchenyi utcai boltokat,
  • csütörtökön pedig Pécsett a Diana téri piacon árusítókat

ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 13-án a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a megyei vendéglátóhelyeknél, éttermeknél, gyorséttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 11. és 15. között az élelmiszerboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 11. és 15. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 11. hétfő: Rétsági járás
  • január 12. kedd: Szécsényi, Balassagyarmati járás
  • január 13. szerda: Salgótarjáni járás
  • január 14. csütörtök: Pásztói járás
  • január 15. péntek: Bátonyterenyei járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Illusztráció Fotó: Hartl Nagy Tamás

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 1–2. héten az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és a kereskedőknél végez ellenőrzéseket.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a fordulónapi leltárak elkészítését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 11. és 15. között a piacokon és közterületeken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • január 11. hétfő: Dunaföldvár
  • január 12. kedd: Bonyhád
  • január 13. szerda: Szekszárd
  • január 14. csütörtök: Tamási
  • január 15. péntek: Paks

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 11. és 22. között az autószerelőket, valamint az autóalkatrész-üzleteket ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a nyilvántartások szabályszerű vezetését vizsgálják.