A brit élelmiszerlánc, a Waitrose & Partners 2021 legjobb tápanyagforrásának nyilvánította a tengeri algát, a termék értékesítése tavaly 23 százalékkal nőtt 2019-hez képest, és 71 százalékkal magasabb, mint 2018-ban.

A tengeri moszat sokoldalúsága miatt gyorsan belopta magát a vásárlók szívébe, ezzel állandó helyet biztosítva magának a konyhapolcokon - idézi a Magyar Mezőgazdaság az esmmagazine.com cikkének megállapításait.

Az is beszédes, hogy az interneten a „tengeri alga" szókapcsolatra 141, a ropogós hínárra pedig 18 százalékkal többen kerestek rá, mint egy évvel korábban. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az otthoni főzések során egyre többször használják fel ezeket a növényeket.

A tengeri alga jódforrás, amely támogatja a pajzsmirigy és a kognitív funkciókat egyaránt"- szögezi le Anna Daniels, a Brit Dietetikus Szövetség képviseletében.

IllusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Defence-Imagery

A tengeri alga gazdag tápanyagforrásban: többek között magas a szénhidrát, rost-, fehérje- és vastartalma, ezen felül található benne B-vitamin, mangán, réz, A-, C-, E- és K-vitamin, továbbá cink, kálium és magnézium is. A vegán étrendet követők hasznosnak találják aminosavak, kalcium és esszenciális omega-3 zsírsavak forrásaként.