Magyar közreműködéssel fejleszt önvezető autót a Sony

aimotive
Vágólapra másolva!
Az automatizált vezetéstechnikával foglalkozó AImotive a japán Sonyval együttműködve fejlesztette tovább a Sony VISION-S prototípusának az önvezető képességét. A járműveket már tesztelik az utakon.
Vágólapra másolva!

A Sony már a közutakon teszteli azokat a prototípusokat, melyeken a két cég együtt dolgozott, a tesztelésnél betartva a biztonsági előírásokat.

- nyilatkozta Kishonti László, az AImotive vezérigazgatója és alapítója. „Ez egy nagyszerű együttműködés számunkra, amely segít jobban megérteni a fejlett ADAS-technológiák fejlesztésének és integrálásának legfontosabb kihívásait az elismert iparági vezetők részéről."

A magyar AImotive a Sonyval is együttműködik a VISION-S prototípus automatikus vezetései képességeinek fejlesztésében Forrás: AImotive

Hogyan gyorsítja az aiDrive a Sony VISION-S prototípusát?

A szoftvercsomaggal finomra hangolhatók az érzékelők beállításai, a jármű jelzései és mindez a lehető legzökkenőmentesebben integrálható a járműbe.

Ez a legelső alkalom a Sony számára, amikor jármű tervezésén dolgozik, egyben az első eset az AImotive számára is, amikor egy ügyfele által gyártott képérzékelőket használ.

Az AImotive automatizált vezetési funkcióit már három kontinensen tesztelték.

Az alábbi videóban látható, hogy az automatizált vezetéstechnikával foglalkozó cég hogyan járul hozzá a mobilitás fejlődéséhez a VISION-S típusnál.

További információk az alábbi linken keresztül olvashatók a VISION-S projektről az AImotive honlapján.

Forrás: AImotive.com 1, 2