Dél-Koreában az elmúlt évben jelentősen megugrott a hűtők értékesítése, csak a harmadik negyedévben 50 százalékkal nőtt az online értékesítés. Különösen kelendőek voltak a kimcsi részére kifejlesztett speciális hűtők, amik a vásárlások 67 százalékát tették ki.

A Samsung egyike azon kevés gyártónak, amely személyre szabható elektronikai cikkeket árul. Első ilyen termékük a 'The Frame' televízió volt, melynél a vásárló egyedileg szabhatta meg a készülék keretét. A hűtők esetében a fogyasztó méretet, színt és anyagot is választhat. A dél-koreai gyártó kínálatában ugyanakkor már megtalálhatók a személyre szabott mosogatógépek és borhűtők is. 

A Samsung tervei szerint még idén megkezdi a személyre szabott hűtők árusítását az Egyesült Államokban és Európában.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jason Ogulnik

Az árucikkek testreszabásával a gyártó lehetővé teszi a vásárló számára, hogy fontosnak és különlegesnek érezze magát, így a használati tárgy közelebb fog állni a szívéhez, és erősebb lesz a márka iránti elköteleződése is. A modern gyártási technológiának köszönhetően pedig már nem jelent problémát ezeknek a termékeknek az elkészítése.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden, elektronikai eszközöket gyártó vállalat nagy profitra tett szert 2020-ban, hiszen az otthon maradt emberek egyre jobban támaszkodtak okoseszközeikre mindennapjaikban is.

A vállalatok újdonságait a Las Vegasban, a nagyszabású technológiai show-n, a CES-en mutatják be a héten. Itt jelen lesz majd a Samsung másik fejlesztése, Bot Handy is, ami egyszerre pincér és inas, vagyis bort tölt, majd elmosogat maga után.

A korszerű technológiákat alkalmazó cégek nem is titkolják, hogy elsősorban az újdonságokra fogékonyabb, fiatalabb generációk tagjait kívánják megszólítani fejlesztéseikkel.