2021-ben is az inflációt meghaladó mértékben emelte az Aldi mind a bolti, mind a logisztikai munkatársai bérét. Az áruházlánc javadalmazási programja továbbra is a munkavállaló lojalitását honorálja, például a vállalatnál eltöltött 5 év után már legalább 400 ezer forintos bruttó munkabért fizet a cég 8 órás munkaviszonyban értékesítési vagy logisztikai pozícióban, míg egy 10 éve a vállalatnál dolgozó áruházvezető a 11. évtől akár havi bruttó 974,1 ezer forintra is számíthat.

A vállalat ebben az évben is közzétette a 2021. január 1-jétől életbe lépő béremelés után érvényes, az áruházi és a logisztikai munkavállalók számára elérhető munkabéreket. Az áruházlánc a legtöbb pozícióban legalább 4 százalékkal emelte a béreket, de egyes munkakörökben az emelés mértéke a 8 százalékot is eléri. A vállalat bérezési politikája továbbra is a lojalitást díjazza, vagyis minél hosszabb, az Aldinál eltöltött munkaviszonnyal rendelkezik a munkavállaló, annál magasabb bért kap, a bérsávokat pedig már az első munkanapján megismeri a munkatárs, így kiszámíthatóan tervezheti karrierjét. 

A 2021-es béremelés után az áruházlánc üzleteiben 8 órában dolgozó munkavállalók kezdő bére legalább bruttó 335,7 ezer forint, míg az elérhető legmagasabb bér bruttó 465,1 ezer forint. A cég biatorbágyi logisztikai központjának munkatársai számára ugyanazt a bért biztosítja, mint az áruházi dolgozók számára, vagyis a 8 órás kezdőbér bruttó 335,7 ezer forint. Az áruházvezetők kezdőbére az idei év elejétől bruttó 603,4 ezer forintra nőtt, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 974,1 ezer forintra emelkedett.

IllusztrációForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

„A 2020-as év rendkívüli kihívások elé állított valamennyiünket, számos területen kellett gyorsan reagálni annak érdekében, hogy az egészségünk megőrzését célzó intézkedések mellett továbbra is a megszokott színvonalon biztosítsuk a magyar lakosság ellátását alapvető élelmiszerekből. Az Aldi munkatársai az ország egész területén kiváló munkát végeztek, ismételten bizonyították kitartásukat és elkötelezettségüket, ezért most is arra törekszünk, hogy az inflációt meghaladó béremeléssel honoráljuk munkájukat. Kollégáink lojalitását jól mutatja, hogy munkatársaink 25 százaléka több mint öt, 10 százaléka pedig több mint tíz éve dolgozik nálunk" – mondta a béremelések bejelentése kapcsán Bernhard Haider, országos ügyvezető igazgató.

Az Aldi nagy hangsúlyt fektet a munkatársak egészségére - írja közleményében a vállalat.

Ezért rendszeres jelleggel valamennyi dolgozója számára ingyenes egészségügyi diagnosztikai lehetőséget biztosít, továbbá az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében naponta friss zöldség és gyümölcs áll a munkatársak rendelkezésére.