Nem mindennapi képek érkeztek Lengyelországból, az északnyugat-lengyelországi Baniewicéből, ahol Johanniter fajta jégszőlőt szüretelnek a Turnau család szőlészetében. Tekintse meg képösszeállításunkat!

A jégbornak való fürtök fólia alatt érlelve várták ki a szüretet, hogy aztán különleges desszertbor készülhessen belőlük.

Lengyelország borpiaca az utóbbi évek egyik legígéretesebbjévé vált üzleti értelemben.

Az előrejelzések szerint, a piac 2021-ben 1,6 milliárd dollárosra, azaz közel 500 milliárd forintosra nő.

A bortermelés egészen a 12. századik nyúlik vissza a történelmi Lengyelország idejébe. A lengyel borok közül az egyik specialitás a jégbor, annak ellenére, hogy célzott előállítással csak nemrégiben kezdtek foglalkozni az országban. A tőkéken megfagyott szőlőből készül, erősen savas, de nagy fokban édes, köszönhetően az alacsony hőmérsékletnek, írja a Magyar Mezőgazdaság.

Nézze meg különleges képeinket egy szőlészet idei jégszőlő szüretéről!

Kattintson a képre!Forrás: MTI/PAP/Marcin Bielecki