Mutatjuk, mit és hol ellenőriznek a héten a NAV revizorai

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 18-án kezdődött 3. héten.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 18. és 2021. január 22. között a főváros területén működő pékségeket ellenőrzik - olvasható az Üzletem.hu összefoglalójában.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 19-én kedden Tiszakécskén és Tiszaalpárban terveznek helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik még a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését.

Az igazgatóság munkatársai januárban ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai

  • január 18. és 24. között hétfőn Mohácson a szoláriumokat,
  • szerdán Pécsett a Zsolnay Negyedben, a Boltok Utcájában működő üzleteket,
  • pénteken pedig Görcsönyben, a Rákóczi, valamint a Petőfi utcai boltokat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 19. és 21. között a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 18. és 22. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését a zöldség- és gyümölcsárusoknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 20-án a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a megyei vendéglátóhelyeknél, éttermeknél, gyorséttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 18. és 22. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 18. és 22. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 18. hétfő: Pásztói járás
  • január 19. kedd: Bátonyterenyei járás
  • január 20. szerda: Rétsági járás
  • január 21. csütörtök: Szécsényi, Balassagyarmati járás
  • január 22. péntek: Salgótarjáni járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcsárusoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3-4. héten az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és az építőipari vállalkozásoknál végez ellenőrzéseket.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.

  • január 18. hétfő: Penészlek
  • január 19. kedd: Mátészalka
  • január 20. szerda: Botpalád
  • január 21. csütörtök: Tarpa
  • január 22. péntek: Nyírbátor

A NAV munkatársai vizsgálják az ékszerjavítók és az autószerelők nyugta- és számlaadását, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 11. és 22. között az autószerelőket, valamint az autóalkatrész-üzleteket ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a nyilvántartások szabályszerű vezetését vizsgálják.