Siker a startupok világában, az amerikai Cisco megvette a magyar Banzai Cloudot

kézfogás
Business deal closed with handshake
Vágólapra másolva!
Kiemelkedő üzleti megállapodás születhetett, amelyben a Banzai csapata és a technológiája is a NASDAQ-on jegyzett Cisco tulajdonába került - számol be arról a Forbes.
Vágólapra másolva!

A Banzai Cloud termékei olyan automatizált alkalmazások, amelyek a nagyvállalatoknál használt felhő alapú rendszerek fejlesztését, üzemeltetését és használatát könnyítik meg, modernizálják, teszik rugalmassá és integrálhatóvá. A fejlesztésük alapja a Kubernetes nevű szoftver mély ismerete, erre építve fejleszt a Banzai Cloud tulajdonképpen kulcsrakész hibrid rendszereket.

Illusztráció Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A Banzai Cloudot 2017-ben alapította Mátyás János, és Csendes Miklós, akikhez 2018-ban Flautner Krisztián ügyvezetőként csatlakozott. Mátyás Jánosnak a Banzai már a második exitje, az ő nevéhez fűződik az adatok menedzselésével foglalkozó SequenceIQ is.

A startup magyar befektetői körrel jutott el a felvásárlásig, összesen 5 millió dollárt vontak be eddig a Fastventurestől, az Euroventurestől és lead investorként az OTP Csoporthoz tartozó Portfoliontól.

A Cisco vásárlási szándéka novemberben lett nyilvános, ám a részleteit komoly titoktartás övezte. Akkor a Forbes egy becslést készített erre: figyelembe véve a Banzai Cloud korábbi tőkebevonásait és az iparági tranzakciókat (köztük a Cisco Banzaihoz hasonló felvásárlását, az izraeli Portshiftet)

44,5 millió dollárra (13,5 milliárd forintra) becsülték a vételárat.

Az ár üzleti titok, így egyik oldalról sem kommentálták a kalkulációt.

A külföldi tulajdonszerzést korlátozó magyar rendelet miatt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) is rá kell bólintaniuk az adásvételre.