Felrobbant egy Tesla egy sanghaji mélygarázsban

CHINA-SHANGHAI-TESLA-GIGAFACTORY-MODEL Y (CN) cn jt
(200107) -- SHANGHAI, Jan. 7, 2020 (Xinhua) -- Photo taken on Jan. 7, 2020 shows China-produced sedans at Tesla's gigafactory in Shanghai, east China. U.S. electric carmaker Tesla officially launched its China-made Model Y program in its Shanghai gigafactory Tuesday, one year after the company broke ground on its first overseas plant. The first batch of China-produced Model 3 sedans was also delivered to its non-employee customers at an opening ceremony for the program. (Xinhua/Ding Ting)
Vágólapra másolva!
Egy Tesla 3-as modell robbant fel Sanghaj egyik mélygarázsában, a balesetben senki sem sérült meg. A robbanást okozó tüzet nagy valószínűséggel az okozhatta, hogy az autó aljának ütődött valami, adta hírül a CNBC.
Vágólapra másolva!

Nem ez volt az első felrobbant Tesla autó. Az évek során több modell is kigyulladt, főként az USA-ban, de Sanghajba is küldött már szakértői csapatot a Tesla egy 2019-es robbanás után.

A Tesla gyára Sanghajban Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Ding Ting

Elon Musk vállalatának autóit egyébként más okok miatt is vizsgálták már az ázsiai országban, például az önvezető rendszerük meghibásodása miatt.

2020-ból legalább tíz olyan esetről tudnak, amikor a sofőrök elvesztették uralmukat autójuk felett.

Mindezek, és a piacon tapasztalható növekvő verseny ellenére, tavaly a Tesla volt a legkeresettebb elektromosautó-márka az ázsiai ország piacán. A Sanghajban található gyár így felgyorsította a termelését, és idén megkezdik az első, teljesen Kínában gyártott Y-modell szállítását is.