Így újul meg Magyarország egyik nagyszerű termálfürdője

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark
Vágólapra másolva!
A Lenti Gyógyfürdő Kft. beruházásában megvalósuló építkezés kivitelezése a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. együttműködésével zajlik majd több mint 2,2 milliárd forint értékben – írja a Magyar Építők.
Vágólapra másolva!

A Zala megyei város termálfürdőjében fejlesztik a gyógyászati részleget, gondoskodnak a fedett fürdő medencecsarnokának belsőépítészeti felfrissítéséről, és a vízforgató rendszer cseréjét is elvégzik.

A gyógyászati részleg több mint 2300 négyzetméteren újul meg.

A fürdő emeleti szintjének egy részét elbontják, itt kap helyet a gyógyászati és a szépségfarm egysége, 500 illetve 155 négyzetméteren kialakítva.

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark (illusztráció) Forrás: Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A fölszintet nemcsak bővítik és felújítják, hanem átalakításokat is végrehajtanak. A bővítéssel az épület egy új irodaszárnyat nyer, emellett felújítják és átalakítják az itt található Tourinform irodát és üzletet, az előcsarnokot, illetve a pénztárak mögött megmaradó, személyzeti szociális egységet is.

A létesítmény éttermi része is megújul, meglévő tereit átalakítják, az étteremhez tartozó teraszt szintén felújítják, illetve lefedik.

Új elemként megjelenik egy összekötő híd, amely a szálloda és a fürdőépület felső, újjá épülő szintje között húzódik majd.

Az új átjárót üveghomlokzattal, megnövelt átmérőjű forgóajtóval és üveg előtetővel látják el. Akadálymentes felvonó is csatlakozik ehhez az épületrészhez.

A fürdő egy részlete Forrás: facebook / Lenti Termál- és Gyógyfürdő

A fedett medenceteret sem hagyják ki a felújításból, a medencetér két végfalát és annak fedését felújítják, valamint új és korszerű nyílászárót építenek be ide függönyfal rendszerben.

A kivitelezés során a medencecsarnok belsőépítészeti áthangoláson megy keresztül annak érdekében, hogy az összhangot alkosson a meglévő és az épülő egységek hangulatával és formavilágával. A gépészeti elemeket felújítják és részlegesen eltakarják, majd teljes belső festést és falburkolást végeznek. Emellett a világítást is korszerűsítik, vagyis szabályozható fényerejű megoldással gazdagítják az épületet.

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark Forrás: Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A fürdő 1988 óta gyógyvízi pihenőhely, 2016-ban pedig a Lenti Gyógyfürdőt Magyarország egyik gyógyhelyévé nyilvánították.

A lenti fürdő vize 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

2020 első 11 hónapjában 20 ezer vendég szállt meg Lentiben, ahol 57 ezer vendégéjszakát töltöttek, túlnyomó többségükben hazai vendégek a nyári hónapokban. A beruházás kapcsán a gyógyfürdő látogatóinak a száma is nőni fog várhatóan, ami a környékbeli szálláshelyek forgalmát is növelheti.