Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók az Aldi nevét, akik sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést a vállalattól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről. A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez az Aldi Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkezett linkre, és ne adják meg semmilyen felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.

Ismeretlen csalók küldenek különböző tartalommal - vélhetően adathalász céllal - megtévesztő sms-eket és e-maileket Magyarországon, amelyekben visszaélnek az Aldi nevével:

  • Az egyik típusú sms-ben a vállalattól érkező csomagról tájékoztatják a telefonszám használóját, a csomag részleteit a felhasználó pedig egy, az sms-ben megadott linken tudja ellenőrizni.
  • Egy másik típusú sms-ben a diszkontlánctól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót és adatai megadását kérik. A megtévesztő e-mailekben tesztelési programra invitálják a felhasználókat.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze azokhoz az sms-ekhez és e-mailekhez, amelyekben személyes, vagy felhasználói adatokat kérnek ismeretlenek, továbbá a vállalat nem hirdetett olyan nyereményjátékot, amelyben okostelefont lehet nyerni vagy tesztelni - írja az áruházlánc.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az sms-ekben és e-mailekben jogtalanul és megtévesztően használják fel a cég nevét. Az áruházlánc azt javasolja az érintetteknek, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkező linkre és semmilyen személyes, vagy felhasználói adatot ne adjanak meg.

A felhasználók az Aldi által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag a diszkontlánc saját csatornáin a tájékozódhatnak.