Jól halad a tokaji Tisza-híd modernizálása és átépítése: az 1961-ben elkészült átkelőt megújító projektben újabb részt adnak át hétfőtől a gyalogos forgalomnak.

A Tisza felett átívelő tokaji Erzsébet-híd a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában újul meg. Az A-Híd Zrt. fejlesztésében zajló projektről a beruházó újabb információkat tett közzé - írja a Magyar Építők. Eszerint a folyamatos közúti forgalom fenntartása érdekében több ütemben megújuló híd első üteme véget ért: az átkelő rakamazi oldalának északi részét újították ennek során fel.

A gépjárműforgalom tavaly december 22-től kezdődően használhatja a hídszakaszt korlátozások nélkül, január 25-én (jövő hétfőn) pedig a gyalogosok is birtokba vehetik.

A Tisza felett átívelő tokaji Erzsébet-híd látképeForrás: Facebook/NIF Zrt.

Az előző ütemhez hasonlóan haladnak a most aktuális munkálatokkal is: a híd déli részén építik újjá az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 m széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben, a megmaradó középső sávhoz csatlakozva.

A terveknek megfelelően halad a híd átépítéseForrás: Facebook/NIF Zrt.

A harmadik ütem keretében, előreláthatóan 2021. április második felétől elbontják és újjáépítik a tokaji körforgalmat, ezért itt is félpályás forgalomkorlátozást vezetnek majd be. A híd és a körforgalom környezetében a munkálatok teljes befejezéséig, várhatóan 2021 utolsó negyedévéig folyamatosan forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a közlekedőknek.