A legendás telefongyártónál ötletük sincs, miért szárnyal a részvényárfolyamuk

blackberry key2 android okostelefon
Blackberry KEY2
Vágólapra másolva!
Az egykor legendás telefongyártónak számító BlackBerry részvénye egészen különlegesen teljesít az év eleje óta. A papír több mint 150 százalékot szárnyalt, de nem is ez a legfurcsább, hanem az, ahogy a cég vezetése erre reagált.
Vágólapra másolva!

A kanadai BlackBerry részvényárfolyama hétfőn már 150 százalékos pluszban volt január eleje óta. Az egykor legendás telefongyártó ma már főként biztonsági szoftverekkel foglalkozik. Ám az USA-ban jegyzett papírja

már az egymást követő hetedik kereskedési napon emelkedett.

Hétfőn a részvény 28,42 százalékos pluszban, 18,03 dolláron zárt – írja a Reuters.

Mindez persze nem volna meglepő, ha a BlackBerry körül bármi olyan történt volna, ami indokolná a szárnyalást. Az illetékes kanadai felügyeleti a szerv, az Industry Regulatory Organization hivatalosan rá is kérdezett a cégvezetésnél az árfolyam emelkedésére.

A BlackBerry részvényárfolyamának alakulása október óta Forrás: Investing.com

A meglepő fordulat itt következett. A BlackBerry vezetése ugyanis közölte, fogalmuk sincs, mi történhetett.

A menedzsment jelezte, semmi olyan fejleményről nem tudnak, ami indokolná a részvényárfolyam vagy a kereskedési volumen emelkedését.

Legutóbb egyébként akkor ugrott nagyobbat a papír, amikor január 15-én a kanadai cég megegyezett a Facebookkal egy szabadalmi jogi vitában.

Ezzel párhuzamosan a hivatalos adatközlésekből az olvasható ki, hogy a BlackBerry két vezető munkatársa is részvényeket adott el a múlt héten. A marketingrészleg vezetője, Mark Wilson 78.500 darab, míg a cég pénzügyi vezetője, Steve Rai 32.954 darab részvénytől vált meg.