A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium közleménye szerint az ország az 5G vezeték nélküli technológia bevezetésének felgyorsítását tervezi, adta hírül az RT.

A következő két évben tíz kulcsfontosságú iparágban 30 teljesen összekapcsolt "5G gyárat" hoznak létre 2023-ig. Az elkövetkezendő három év pedig a kínai ipari internet gyors növekedésének időszaka lesz. Ebben az időszakban a feltörekvő üzleti formák fognak érvényesülni, beleértve az intelligens gyártást és a hálózati alapú együttműködést.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Zhu Lan

A következő évek cselekvési tervét bemutató minisztérium szerint három-öt nemzetközi befolyással rendelkező ipari internetes platformot valamint egy nagy adatközpontot hoznak létre.

Az ipari internet, illetve a tárgyak internete (IoT) olyan fejlett technológiák széles körű alkalmazását jelenti, mint a következő generációs vezeték nélküli hálózatok, a big data és a mesterséges intelligencia.

A kínai adatok szerint az országban mindehhez kapcsolódóan már több mint 70 ipari internetes platformot fejlesztettek ki, mintegy 60 millió ipari berendezés és több mint 400.000 ipari vállalkozás összekapcsolásával.