Feloldotta a Boeing 737 Max típuscsalád repülési tilalmát az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is, előírva a szükséges módosításokat. Mint emlékezetes, a közelmúlt két nagy légi katasztrófája is ehhez a típushoz köthető: 2018 októberében Indonéziában, 2019 márciusában pedig Etiópiában zuhant le egy-egy ilyen gép, összesen 346 ember halálát okozva.

A közös EU-s hatóság engedélyezte a korábban kiadott légialkalmassági direktíva szerint módosított Boeing 737 Max újbóli forgalomba állítását az uniós légitársaságok számára.

Az EASA kötelezte az üzemeltetőket a repülésirányító rendszer, beleértve az átesésvédelmi rendszer (MCAS) szoftveres frissítési csomagjának alkalmazására, módosítani kell az elektromos rendszert is, ezen belül a pilótafülke és a vízszintes vezérsík állásszögét szabályzó motor között futó vezetékeket fizikailag külön kell választani egymástól - sorolja az üzemeltetőkre háruló feladatokat a döntésről tudósító Airportal.

Egy Boeing 737 Max típusú gépForrás: Steve Lynes/Wikipeida

Ezen túlmenően az érintett üzemeltetőknek frissíteniük kell az üzemeltetési útmutatókat és a pilóták képzési anyagát. 

Ahhoz, hogy a típus közel két évvel a földre parancsolását követően ismét járatokat teljesíthessen az Európai Unió légterében, a fentiek mellett el kell végezni a szükséges karbantartásokat és ellenőrzéseket a letárolt példányokon. 

A közlemény kiemeli, hogy ennek során ellenőrizni kell az állásszögmérő szenzorok működését.

Az első kereskedelmi járatot megelőzően, utasok nélkül egy tesztrepülést kell végrehajtani minden egyes repülőgéppel, amelynek során minden végrehajtott változtatást ellenőrizni kell, valamint meg kell győződni arról, hogy a hosszú tárolást követően az adott példány biztonságosan újra forgalomba állítható.

Patrick Ky, az EASA vezetője azt hangsúlyozta, hogy az európai hatóság mindenre kiterjedő, a gyártótól és az USA hatóságától (FAA) egyaránt független, gazdasági és politikai nyomástól mentes vizsgálata után megállapították, hogy a Boeing 737 Max típus újra forgalomba állhat. 

A BBC idézi a szakembert, aki ezt mondta: 

Minden tekintetben meggyőződtünk arról, hogy a repülőgép biztonságos, ez pedig előfeltétele annak, hogy megkapja engedélyünket a repülésre." 

Ugyanakkor hozzátette, hogy az engedély kiadása nem jelenti az út végét, az európai hatóság szorosan követi a típus üzemelését a forgalomba történő visszatérést követően.

A Boeing emellett középtávú vállalásokat is tett az EASA felé, amelyeket meg kell valósítania a biztonság még magasabb szintre emelése érdekében.

Az EASA az európai üzemeltetőkre nézve kötelező légialkalmassági direktíva mellett kiadott egy biztonsági direktívát is. Utóbbi az unión kívüli üzemeltetők számára tartalmaz az európaival egyenértékű előírásokat, beleértve a személyzet képzési követelményeit is, amennyiben azok bármelyik tagország légterében vagy repterére kívánnak járatot üzemeltetni a 737 Max típussal.

A típus használatának újbóli engedélyezése tavaly ősszel indult meg. Az amerikai szakhatóság novemberben adta ki az engedélyt, majd Brazíliában és Kanadában is a levegőbe emelkedhettek ezek a gépek.