Kutyajóléti válság jöhet az idén Nagy-Britanniában

Nem házi állatoknak való vidék: Magyarország kóbor kutya állatmenhely család
Vágólapra másolva!
A járványidőszakban, a négy fal közt rengetegen döntenek úgy az Egyesült Királyságban, itt az ideje, hogy beszerezzenek maguknak egy négylábú társat. A lelkesedés azonban gyakran hamar elillan, ezért egyre másra kerülnek utcára a jobb sorsra érdemes kutyák. 
Vágólapra másolva!

Egy brit háziállat-értékesítési online piactér, a Pets4Homes adatai azt mutatják, a koronavírus-járvány kitörését követően 466.601 kutyát hirdettek meg a platformjukon, ami hatalmas, 130 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A kölyökkutyák iránti kereslet 51 százalékkal nőtt a 2020-as év márciusától decemberéig tartó időszakban - írja a unilad.co.uk cikke nyomán a Magyar Mezőgazdaság.

Kevésbé örvendetes tény, hogy

a kutyatulajdonosok között több ezren voltak azok, akik úgy döntöttek, nem kérnek többet négylábú társuk szolgálatából, amit aztán az utcára tettek.

Egy egyesült királyságbéli állatmentő szervezet, az RSPCA a lezárások kezdetétől számítva 5955 kutyát vett magához, ez pedig rekordnak számít.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Rory Cowlam állatorvos, a szervezet egyik munkatársa a Sky News-nak azt nyilatkozta, hogy ez a tendencia minden valószínűség szerint idén is folytatódik.

Az RSPCA szerint idén egyfajta kutyajóléti válság is bekövetkezik majd az Egyesült Királyságban, éppen ezért

nyomatékosan kérik a kölyökkutya-vásárláson gondolkodókat, hogy alaposan fontolják meg,

hogy képesek lesznek-e gondoskodni az állatról.