Az államilag kamattámogatott otthonfelújítási hitel mától igényelhető a GRÁNIT Banknál is

Happy family with a dog looking through the window at home. Young happy family and their dg relaxing by the window at home and looking through it.
Young happy family and their dg relaxing by the window at home and looking through it.
Vágólapra másolva!
A GRÁNIT Banknál is igényelhető mától az otthonfelújításhoz fix 3 százalékos kamattal - állami kamattámogatás mellett - felvehető hitel. Extra kedvezmény a 20 ezer forintos jóváírás, írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

2021. január 1-jén indult el az az állami Otthonfelújítási Program, amely a legalább egy gyereket nevelő szülő(k) részére lakásfelújításra kínál kedvező finanszírozási feltételeket.

Az Otthonfelújítási támogatás keretében az állam utólag téríti meg az igénylők felújítási költségeinek felét, de maximum 3 millió forintot.

Az ehhez kapcsolódó felújítási kölcsönt az állam 2021. február 1-jétől kiemelkedően kedvező kondíciókkal támogatja: maximálisan 6 millió forint hitelösszegig, és 10 éves futamidőre, kedvező előtörlesztési feltételekkel és maximálisan 3 százalékos kamatplafonnal.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Drazen_Zigic

Az államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön mától - a jogszabályban rögzített - feltételekkel már igényelhető a GRÁNIT Banknál. Sőt, most kedvezmény is társul hozzá:

a 2021. február 1-től 2021. március 31-ig benyújtott otthonfelújítási kamattámogatott kölcsön igénylése esetén a GRÁNIT Bank az igénylő számára 20 000 forintot jóváír a kölcsön folyósításával egy időben a kölcsön törlesztésére szolgáló bankszámláján.

A bank munkatársai telefonon, VideóBankon, vagy akár e-mailen is rendelkezésre állnak a felmerülő kérdések esetén, hamarosan pedig újabb digitális megoldásokkal is egyszerűsödik a hitel felvétele a banknál - írja a bank közleménye.