A GRÁNIT Banknál is igényelhető mától az otthonfelújításhoz fix 3 százalékos kamattal - állami kamattámogatás mellett - felvehető hitel. Extra kedvezmény a 20 ezer forintos jóváírás, írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.

2021. január 1-jén indult el az az állami Otthonfelújítási Program, amely a legalább egy gyereket nevelő szülő(k) részére lakásfelújításra kínál kedvező finanszírozási feltételeket. Az Otthonfelújítási támogatás keretében az állam utólag téríti meg az igénylők felújítási költségeinek felét, de maximum 3 millió forintot.  Az ehhez kapcsolódó felújítási kölcsönt az állam 2021. február 1-jétől kiemelkedően kedvező kondíciókkal támogatja: maximálisan 6 millió forint hitelösszegig, és 10 éves futamidőre, kedvező előtörlesztési feltételekkel és maximálisan 3 százalékos kamatplafonnal.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Drazen_Zigic

Az államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön mától - a jogszabályban rögzített - feltételekkel már igényelhető a GRÁNIT Banknál. Sőt, most kedvezmény is társul hozzá: a 2021. február 1-től 2021. március 31-ig benyújtott otthonfelújítási kamattámogatott kölcsön igénylése esetén a GRÁNIT Bank az igénylő számára 20 000 forintot jóváír a kölcsön folyósításával egy időben a kölcsön törlesztésére szolgáló bankszámláján. 

A bank munkatársai telefonon, VideóBankon, vagy akár e-mailen is rendelkezésre állnak a felmerülő kérdések esetén, hamarosan pedig újabb digitális megoldásokkal is egyszerűsödik a hitel felvétele a banknál - írja a bank közleménye.